zaterdag 2 juni 2007

Ook de Loontjes zijn al komen kijken



Vanavond is ook de familie van Loon uit Wijchen komen kijken naar hun nieuwste nichtje. Katja was in vorm en dronk maar liefst 70 ml, onder het toeziend oog van de Loontjes. Haar eerste keer in bad vanmorgen had haar blijkbaar goed gedaan!

(Borst-)voeding

Omdat de borstvoeding nog op gang moest komen en Katja wat vocht en voeding tekort had, wordt ze bijgevoed. Dat viel nog niet mee want ze wil eigenlijk alleen maar het échte werk: de borst! Tot nu toe ging dat met hele kleine beetjes, maar vanmiddag heeft ze 50 ml gedronken en dat is voor het moment een absoluut record!!

Slappe ooievaar


Hier is nog een foto die ik jullie niet wil onthouden: Bij thuiskomst na de bevalling hing er een ooievaar aan ons huis (opgehangen door Ariane hoorde ik naderhand)die echter ergens een gaatje bleek te hebben. Een poging van Ser om er 's nachts om 02.00 uur nog nieuw leven in te blazen had weinig resultaat...

Neef Jaap


Intussen worden er wel al beschuiten met muisjes gegeten, zoals neef Jaap hier demonstreert!

Weer uit de couveuse



zaterdag 2 juni

Vandaag is Katja wat rustiger en minder gespannen. Dat lijkt de goede kant op te gaan! Ze ligt niet meer in de couveuse maar in een warmtebedje (zonder deksel).

De bevalling op 30 mei






Hallo allemaal!

Op deze pagina vind je de laatste nieuwtjes over de geboorte van Katja!!

datum: woensdag 30 mei 2007
tijd: 17.51 uur
gewicht: 3285 gram
lengte: 51 cm


De bevalling was zwaar en er moest een vacuumpomp aan te pas komen omdat het kindje zich nog gedraaid had.

Katja moet voorlopig nog in het ziekenhuis blijven, net als haar mama. Haar spierspanning is soms erg hoog en er is meer onderzoek nodig om er achter te komen waar dat aan ligt. Katja ligt in de couveuse en krijgt antibiotica en extra vocht toegediend.

Het ziet er nu naar uit dat ze op z'n vroegst komende maandag 4 juni thuiskomen, maar waarschijnlijk zelfs einde van de komende week pas. Komende maandag weten we daarover wellicht meer.

Al bij al is het voor Katja en haar mama heel vermoeiend dus het is belangrijk dat ze zoveel mogelijk rusten. Behalve de directe familie komt er voorlopig ook niemand op bezoek.